Geçen hafta Pazar günü Kurban Bayramı’nın verdiği ilhamla “KURBAN HANGİ BAĞLAMDA?!?” diye sordum. “Kurban Bayramı nedeniyle biz inananlar, Rabbimize kurban…
Yine önce geçen haftadaki yazımı özetleyerek başlayayım… Yazıma şöyle bir soru ile başladım: ”Hiç Büyük Kadın Sanatçı Yok Mu?” Daha…
Geçen hafta Roma İmparatorluğu ve Çokuluslu Şirketler arasındaki benzerlikleri ortaya koymaya çalıştım. Bunu yaparken de “Roma AŞ: İlk Çokuluslu Şirketin Yükselişi…
Geçen hafta ne dedim: Trendi Kaçıran Treni Kaçırır! Ve de Rohit Bhargava, Keşfedilmemiş Trendler, kitabını etraflıca özetledim. Bhargava ihtiyaçların nasıl…
Geçen hafta şu soruyla yazıma başladım: Sözcükler Başarı ve Mutluluğu Etkiler mi? Etkilemez mi? Üstelik bu konuyla ilgili çok sayıda…
Geçen hafta yazım “Şirkette Etkili Bir Oyuncu Musunuz?” sorusuyla başlamıştı. Liz Wiseman ilginç bir kitap yazmış. Özellikle etkili oyuncuların,…
Geçen hafta “İYİ ve KÖTÜ MUTLAK mıdır?” diye sordum ve dünyaca ünlü Felsefe Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin “İnsan ve Değerleri”…
Geçen hafta S. Frederick Starr’ın, Kayıp Aydınlanma Çağı adıyla yazdığı kitabından söz ettim. Dr. Starr’ın bize İslam kültürünün ne olduğu…
Geçen hafta konumuz TASAVVUF İLMİ idi. Bu konuda KUŞEYRİ RİSALESİ’ni inceledim. Yazarımız imam Abdulkerim Kuşeyri’nin yazdığı risaleyi (kitap), kıymetli hocamız Süleyman Uludağ…
Geçen hafta yazımın başlığı “Pozitivizm, Faşizm, Demokrasi Ve Keynes” idi. Uygarlığın Kısa Tarihi kitabına dayanarak öğretici yolculuğumuza devam ettik. 19uncu…
Geçen hafta Küba seyahatimi anlattım. Karayip’in en büyük adası olan Küba, etrafını saran sularında yelken açmak ve denizin keyfini çıkarmak…
Geçen hafta Londra yakınlarında yapılan, belki de dünyadaki en şaşırtıcı etkinlik olan Goodwood Revival yarışlarını, Eylül ayının ilk haftasında izlemeye…
Geçen hafta X+3 Strateji toplantımızı yazdım. Bu yazıda Harvard Business Review’un ilk 100 yılında en etkili ve yenilikçi 30 makalesini…
Geçen hafta yazımın başlığı “YAŞADIĞIMIZ ŞARTLARDA SAĞLIKLI KALMAK MÜMKÜN MÜ?” idi ve cevabı modern psikoterapi denince tüm dünyada akla gelen…
Geçen hafta beyin cerrahı profesör Türker KILIÇ’ın Yeni Bilim Bağlantısallık, Yeni Kültür Yaşamdaşlık isimli kitabını inceleyip bu kapsamda da görüşlerimi…
Geçen hafta “İKİGAİ, Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı” isimli kitaptan yola çıkarak insanların sevgi ve mutluluk arayışlarıyla ilgili görüşlerimi…
Geçen hafta “Batı Uygarlığı Dünyaya Hakim Oldu Ama… Batının Kendi Arasındaki Hesaplaşmada, İki Dünya Harbinde Milyonlarca Kişi Öldürüldü.” başlıklı yazıyla…
Geçtiğimiz hafta Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’nde yer alan Harvard Sabri Ülker Besin Öğeleri, Metabolik Araştırmalar Merkezi’ne yaptığım Goya’dan bahsetmiştim.…
“ÇAĞDAŞ SANATIN SAHTEKARLIĞI” geçen haftaki yazımın başlığı idi. Söz konusu kitap 2015 yılında yayınlanmış, yazarı Avelina Lésper. Kitapta dogmalardan yani…
Geçen hafta 6-7 eylül olayları konusunda iki kitabı birleştirip bir yazı yazdım. Kitaplardan biri Dilek Güven’in “Cumhuriyet Dönemi Azınlık Politikaları ve…