MESELE NEREDE? SÖZDE UZMANLAR MI, SOSYAL MEDYA MI YOKSA ULTRA İŞLENMİŞ GIDALAR MI? Zaman zaman yazılarıma gıdaların içerikleri, tehlikeleri, zararlı olup…
Geçen hafta yazımın başlığı “SADECE DAHA UZUN BİR ÖMÜR YETERLİ Mİ?” idi. Konumuz da “Longevity” kavramı… Yeni nesil bu sağlık anlayışı, hastalıklar ortaya…
SADECE DAHA UZUN BİR ÖMÜR YETERLİ Mİ? Teknolojinin ve tıbbın insan sağlığına getirdiği yenilikler, üç basamaklı yaşlara doğru ilerleyen bir…
Geçen hafta “HARDWIRED: Sağlıklı Olma İçgüdülerimiz Bizi Nasıl Hasta Ediyor?” isimli şaşırtıcı bir kitaptan yola çıkarak “bizi sağlıklı olmaktan alıkoyan…
ÇİĞ KAKAO: İÇERİSİNDE SAĞLIK VE LEZZETİ BİR ARADA BARINDIRAN YENİ TREND Malum çikolata temel işimiz. Modern dünyada sağlık faydası ve…
BİTKİ BAZLI SÜT DAHA SAĞLIKLI, DAHA YARARLI MI? Bitki bazlı süt alternatiflerinin “sağlıklı beslenmeyi” tercih eden tüketiciler arasında popülerlik kazanması…
İki kez ABD Başkan adayı olup seçilemeyen, ülke şartlarına göre sola yatkın, bizim standartlarımızda ciddi bir kapitalist olan Vermont Eyalet…
Bilimle desteklenen ve sağlık faydaları sunan yenilikçi ürünlerin benimsenmesi için ne gerekiyor? Yenilikleri tüketicilerin cazip bulması için tek başına inovasyon…
Geçen hafta yazımın başlığı “YAŞADIĞIMIZ ŞARTLARDA SAĞLIKLI KALMAK MÜMKÜN MÜ?” idi ve cevabı modern psikoterapi denince tüm dünyada akla gelen…
Rize’den Harvard’a uzanan muazzam bir başarı hikayesi! Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Candaş Tolga…
Beslenme ve sağlık konularında üretilen bilimsel bilgi artıyor ve güncelleniyor. Tabii bu arada çok sayıda bilimsel olmayan, inanca dayalı, anekdota…
HAKİKATEN BİLGİ ÇORBASI HEM DE KEPÇEYLE… Bir süredir beslenme, sağlık konularında yazmıyordum. Halbuki bu konular sürekli ilgi alanımda ama diğer…
@gıdahurafeleriavcisi instagramda takip ettiğim bir hesap. Geçenlerde, zaman zaman benim de yazdığım palm yağı konusunda oldukça açıklayıcı bir post atınca…
2022 Model Beslenme ve Sağlık Okuryazarlığı “Geçen sene yine bu aylarda “Beş Soruda Sağlık Okuryazarlığınızı Test Edin” başlıklı bir yazı…
Sabri Ülker Vakfı’nın 7-8 Aralık’ta beşincisi düzenlenen Beslenme ve Sağlık İletişimi’nin bu yılki konusu “Pandemi Çağında Sağlık İletişimi” idi. Bu…
25-26 Mayıs’ta online olarak düzenlenen ve 2000 kişinin katıldığı Harvard Sabri Ülker Center “Metobolism and Life” sempozyumunun ardından 27 Mayıs…
“Her daim geçerli olan iyilik”(*) nedir? Arkanızdan insanların sizi iyilikle anacağı sürekli bir aktivitedir. Beslenme, sağlık ve gıda alanlarında bilimsel…
Hatırlayınız küçükken ebeveynlerimize itiraz ederken, ama anne artık herkes böyle yapıyor veya bunu benden bekleme artık hiçkimse öyle davranmıyor deyiveririz.…
Bu hafta size 5 soru sorarak başlamak istiyorum. Önce bir okuyup cevaplarınızı verin bakalım.
Bazı haberleri görünce gıda endüstrisinin, basının ve hatta bilimin nasıl eşeğin kuyruğu gibi sağa sola savrulduğunu görüyorum ve üzülüyorum.