MESELE NEREDE? SÖZDE UZMANLAR MI, SOSYAL MEDYA MI YOKSA ULTRA İŞLENMİŞ GIDALAR MI? Zaman zaman yazılarıma gıdaların içerikleri, tehlikeleri, zararlı olup…
Geçen hafta yazımın başlığı “SADECE DAHA UZUN BİR ÖMÜR YETERLİ Mİ?” idi. Konumuz da “Longevity” kavramı… Yeni nesil bu sağlık anlayışı, hastalıklar ortaya…
SADECE DAHA UZUN BİR ÖMÜR YETERLİ Mİ? Teknolojinin ve tıbbın insan sağlığına getirdiği yenilikler, üç basamaklı yaşlara doğru ilerleyen bir…
Geçen hafta “HARDWIRED: Sağlıklı Olma İçgüdülerimiz Bizi Nasıl Hasta Ediyor?” isimli şaşırtıcı bir kitaptan yola çıkarak “bizi sağlıklı olmaktan alıkoyan…
HELAL! Kurucumuz babam Sabri Ülker, Ülker’i kurarken daha işin başında, “Kendim yemediğim ve çocuklarıma da yedirmediğim hiçbir mamulü üretmem ve…
İki kez ABD Başkan adayı olup seçilemeyen, ülke şartlarına göre sola yatkın, bizim standartlarımızda ciddi bir kapitalist olan Vermont Eyalet…
Fırçalar vidalı değişebiliyor, her şey natürel, hayvani bir katkı yok: geleneksel ama inovatif diş fırçası 😊 İnovasyon bu aslında, biz…
SAHTE BİLİMİN REVAÇ BULMASI Sahte bilim yükselişte ve bu yükselişten negatif yönde en fazla etkilenen gıda sektörü, yeme içme davranışımız,…
Geçtiğimiz hafta Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’nde yer alan Harvard Sabri Ülker Besin Öğeleri, Metabolik Araştırmalar Merkezi’ne yaptığım Goya’dan bahsetmiştim.…
BİR SÜRÜ BAŞARILI İŞ… ABD’ye Godiva işlerimiz ve toplantılarımız için yaptığım seyahatte bir de Boston’a yani Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı…
Rize’den Harvard’a uzanan muazzam bir başarı hikayesi! Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Candaş Tolga…
Üreme sağlığına ilişkin hastalıkların tedavisinde büyük bir adım atılmasını sağlama hedefiyle yürüttüğü çalışmalarıyla bu seneki Sabri Ülker Bilim Ödülü’ne layık…
HAKİKATEN BİLGİ ÇORBASI HEM DE KEPÇEYLE… Bir süredir beslenme, sağlık konularında yazmıyordum. Halbuki bu konular sürekli ilgi alanımda ama diğer…
@gıdahurafeleriavcisi instagramda takip ettiğim bir hesap. Geçenlerde, zaman zaman benim de yazdığım palm yağı konusunda oldukça açıklayıcı bir post atınca…
25-26 Mayıs’ta online olarak düzenlenen ve 2000 kişinin katıldığı Harvard Sabri Ülker Center “Metobolism and Life” sempozyumunun ardından 27 Mayıs…
Hatırlayınız küçükken ebeveynlerimize itiraz ederken, ama anne artık herkes böyle yapıyor veya bunu benden bekleme artık hiçkimse öyle davranmıyor deyiveririz.…
Bugün konumuz Zeytinyağı. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan kitabı instagramda gördüm ve ilgimi çekti. Sonra edindim, okudum.
Gıda ve beslenme konusunun en çok konuşulan konuların başında geldiğini daha önce yazdım, birkaç kitap önerdim. Konuşulması iyi bir şey, fakat dikkatimi asıl çeken konuşulmayanların daha büyük bir problem olduğu.
Sabri Ülker Vakfı Yayınlarından çıkan TIPTA VE SAĞLIKTA BALON BİLGİLER kitabıyla ilgili yazımın sonunda Prof.Dr. Ali Esat Karakaya Hoca’nın KİMYASALDAN GIDAYA DOZ VE RİSK kitabını (1) da bir ara yazarım demiştim, işte şimdi sıra geldi.
İçinde yaşadığımız çağda bizi bilgi sağanağından koruyacak bir şemsiyeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Kulaklarımızı tıkasak bile hangisinin doğru, hangisinin kirletilmiş, manipüle edilmiş olduğunu tartmakta zorluk çektiğimiz haberlerden uzak kalamıyoruz.