“ÇAĞDAŞ SANATIN SAHTEKARLIĞI” geçen haftaki yazımın başlığı idi. Söz konusu kitap 2015 yılında yayınlanmış, yazarı Avelina Lésper. Kitapta dogmalardan yani…
Geçen hafta 6-7 eylül olayları konusunda iki kitabı birleştirip bir yazı yazdım. Kitaplardan biri Dilek Güven’in “Cumhuriyet Dönemi Azınlık Politikaları ve…
Geçtiğimiz hafta yazımın başlığı “İŞ DÜNYASINDA BİR DİNOZOR; KARTVİZİTLER” idi. Kütüphanemde Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu’nun yazdığı “Osmanlı Kartvizitleri: Hamid…
Kurumsal İletişim Rezil De Eder Vezir De… Geçen hafta teknolojik yenilikler ile birlikte Kurumsal İletişim konusunun giderek çok daha önemli…
Geçen hafta Türkiye’de de bir süredir Atatürk belgeselini Disney+’dan kaldırma tartışmasıyla gündemde olan dünyanın en büyük eğlence ve yayıncılık markalarından biri…
Geçtiğimiz Pazar yazımda ortak konumuz “beslenme”den bahsetmiştim. Sabri Ülker Vakfı Yayınları gıda araştırmaları konularında önemli yabancı yayınları Türkçe’ye kazandırmaya; öğrencilere,…
Geçtiğimiz hafta konumuz komplo teorileriydi. Osmanlı’nın son demlerinden ve kaderin ağlarını nasıl ördüğünden bahsetmiştim “ZENGİNİN MALI, ZÜĞÜRDÜN KOMPLOSUDUR!” başlıklı yazımda. …
Geçen hafta birlikte TABLO OKUDUK. Konumuz hem Türkiye’de hem dünyada sanatın anlamı idi. Herbert Read’in “Sanatın Anlamı” kitabını merkeze aldım.…
Geçen hafta geçmişten günümüze körlerin yaşadıklarını anlatan Mehmet Emin Demirci’nin “Homeros’tan Aşık Veysel’e Tarihte ve Toplum Yaşamında Körler” kitabına bir…