MESELE NEREDE? SÖZDE UZMANLAR MI, SOSYAL MEDYA MI YOKSA ULTRA İŞLENMİŞ GIDALAR MI? Zaman zaman yazılarıma gıdaların içerikleri, tehlikeleri, zararlı olup…
Geçen hafta yazımın başlığı “SADECE DAHA UZUN BİR ÖMÜR YETERLİ Mİ?” idi. Konumuz da “Longevity” kavramı… Yeni nesil bu sağlık anlayışı, hastalıklar ortaya…
Kısa bir süre önce Global Helal Sertifikasyon Sistemini kaleme almıştım. https://www.linkedin.com/posts/mulker_gaftda-helal-koagner-activity-7178697051499610113-hDvt?utm_source=share&utm_medium=member_ios Bu konuda ilginç bir araştırma yayınlandı. Onu da tamamlayıcı…
BİTKİ BAZLI SÜT DAHA SAĞLIKLI, DAHA YARARLI MI? Bitki bazlı süt alternatiflerinin “sağlıklı beslenmeyi” tercih eden tüketiciler arasında popülerlik kazanması…
HELAL! Kurucumuz babam Sabri Ülker, Ülker’i kurarken daha işin başında, “Kendim yemediğim ve çocuklarıma da yedirmediğim hiçbir mamulü üretmem ve…
Beslenme ve sağlık konularında üretilen bilimsel bilgi artıyor ve güncelleniyor. Tabii bu arada çok sayıda bilimsel olmayan, inanca dayalı, anekdota…
HAKİKATEN BİLGİ ÇORBASI HEM DE KEPÇEYLE… Bir süredir beslenme, sağlık konularında yazmıyordum. Halbuki bu konular sürekli ilgi alanımda ama diğer…
Verda Özer Hanım yazılarıyla tarım ve gıda alanında yaşanan dünya krizine ışık tutuyor bilgilendiriyor. Bu konuda çözüm üretme adına birkaç…
Sabri Ülker Vakfı’nın 7-8 Aralık’ta beşincisi düzenlenen Beslenme ve Sağlık İletişimi’nin bu yılki konusu “Pandemi Çağında Sağlık İletişimi” idi. Bu…
Bazı haberleri görünce gıda endüstrisinin, basının ve hatta bilimin nasıl eşeğin kuyruğu gibi sağa sola savrulduğunu görüyorum ve üzülüyorum.
Şimdi hiç benimsemediğim ve yapmadığım bir konudan söz edeceğim. Ben bisküvilerimin çaya batırılmasına karşıyım. Zira binbir maharet ve zorlukla size ulaştırdığımız bisküvilerimizin çıtır çıtır yenerek ağzınızın içinde çay veya kahveyle ıslatılıp yenmesi benim tavsiyem, hem kırıldı bardağa düştü derdiniz de olmaz. Ama siz bilirsiniz, neyse …