MESELE NEREDE? SÖZDE UZMANLAR MI, SOSYAL MEDYA MI YOKSA ULTRA İŞLENMİŞ GIDALAR MI? Zaman zaman yazılarıma gıdaların içerikleri, tehlikeleri, zararlı olup…
Geçen hafta yazımın başlığı “SADECE DAHA UZUN BİR ÖMÜR YETERLİ Mİ?” idi. Konumuz da “Longevity” kavramı… Yeni nesil bu sağlık anlayışı, hastalıklar ortaya…
Kısa bir süre önce Global Helal Sertifikasyon Sistemini kaleme almıştım. https://www.linkedin.com/posts/mulker_gaftda-helal-koagner-activity-7178697051499610113-hDvt?utm_source=share&utm_medium=member_ios Bu konuda ilginç bir araştırma yayınlandı. Onu da tamamlayıcı…
BİTKİ BAZLI SÜT DAHA SAĞLIKLI, DAHA YARARLI MI? Bitki bazlı süt alternatiflerinin “sağlıklı beslenmeyi” tercih eden tüketiciler arasında popülerlik kazanması…
Bilimle desteklenen ve sağlık faydaları sunan yenilikçi ürünlerin benimsenmesi için ne gerekiyor? Yenilikleri tüketicilerin cazip bulması için tek başına inovasyon…
Geçtiğimiz Pazar yazımda ortak konumuz “beslenme”den bahsetmiştim. Sabri Ülker Vakfı Yayınları gıda araştırmaları konularında önemli yabancı yayınları Türkçe’ye kazandırmaya; öğrencilere,…
Yemek Savaşları: Çağdaş Gıda Tartışmalarında Tarihin Önemi Sabri Ülker Yayınları gıda araştırmaları, yemek tartışmaları, bilim iletişimi gibi konularda önemli yabancı…
Beslenme ve sağlık konularında üretilen bilimsel bilgi artıyor ve güncelleniyor. Tabii bu arada çok sayıda bilimsel olmayan, inanca dayalı, anekdota…
HAKİKATEN BİLGİ ÇORBASI HEM DE KEPÇEYLE… Bir süredir beslenme, sağlık konularında yazmıyordum. Halbuki bu konular sürekli ilgi alanımda ama diğer…
Sabri Ülker Vakfı’nın 7-8 Aralık’ta beşincisi düzenlenen Beslenme ve Sağlık İletişimi’nin bu yılki konusu “Pandemi Çağında Sağlık İletişimi” idi. Bu…
“Her daim geçerli olan iyilik”(*) nedir? Arkanızdan insanların sizi iyilikle anacağı sürekli bir aktivitedir. Beslenme, sağlık ve gıda alanlarında bilimsel…
Bugün konumuz Zeytinyağı. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan kitabı instagramda gördüm ve ilgimi çekti. Sonra edindim, okudum.
Geçtiğimiz iki hafta boyunca Dünya Pazarlama Zirvesi’nden yapılan konuşmalara yer verdim. Bu yüzden Sabri Ülker Vakfı’nın bu yıl dördüncüsü 17-18 Kasım tarihleri arasında yapılan Beslenme ve Sağlık İletişimi Konferansı’nda konuşulanlar bugüne kaldı.
Gıda ve beslenme konusunun en çok konuşulan konuların başında geldiğini daha önce yazdım, birkaç kitap önerdim. Konuşulması iyi bir şey, fakat dikkatimi asıl çeken konuşulmayanların daha büyük bir problem olduğu.
Şimdi hiç benimsemediğim ve yapmadığım bir konudan söz edeceğim. Ben bisküvilerimin çaya batırılmasına karşıyım. Zira binbir maharet ve zorlukla size ulaştırdığımız bisküvilerimizin çıtır çıtır yenerek ağzınızın içinde çay veya kahveyle ıslatılıp yenmesi benim tavsiyem, hem kırıldı bardağa düştü derdiniz de olmaz. Ama siz bilirsiniz, neyse …
Sabri Ülker Vakfı Yayınlarından çıkan TIPTA VE SAĞLIKTA BALON BİLGİLER kitabıyla ilgili yazımın sonunda Prof.Dr. Ali Esat Karakaya Hoca’nın KİMYASALDAN GIDAYA DOZ VE RİSK kitabını (1) da bir ara yazarım demiştim, işte şimdi sıra geldi.
İçinde yaşadığımız çağda bizi bilgi sağanağından koruyacak bir şemsiyeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Kulaklarımızı tıkasak bile hangisinin doğru, hangisinin kirletilmiş, manipüle edilmiş olduğunu tartmakta zorluk çektiğimiz haberlerden uzak kalamıyoruz.