Videolarım

Bir Resim, Gördüğümüz Dünyayla Aynı Olmak Zorunda Değil! Özet Vidyo

LinkedIn

Yarın Sabah 11’de Çin’e Gidiyoruz.

Geçen hafta birlikte resim sanatının köklerine daldık, “Sanatçı-Sanat, Girişimci-Yatırım” ilişkileri aynı tür ilişkiler olabilir mi bu konusuna cevap aradık. Dedim ki : “Resim sanatı ise sadece resim değildir. Tarihte bilhassa kilise, resim sanatını kitlelerin dini eğitimi için pervasızca kullanmıştır. Gerçekçi olmak bazen sanatsal sorunlar yaratır. Halbuki resim göstermek, önermek isteneni vurgular. Bu mağara resminde bile böyledir. Modern resimde ise bu durum başka bir boyuta ulaşmıştır. Resim ressama ve her bir izleyene ayrıca hitap etmektedir ve soyuttur.”

Sonra da Susan Woodford’un “Resimlere Bakmak” adlı kitabından sanatı anlamak adına edindiğim izlenimleri mi paylaştım başlıkta sorduğum soruya cevap aradım.

“Resimlere Bakmak” adlı kitabın yazarı Susan Woodford (*) Harvard Üniversitesinden mezun olmuş, yüksek lisans ve doktora derecelerini de Columbia Üniversitesinden almış. Halen British Museum’da dersler vermeye devam eden sanat tarihçisi yazar Woodford resimlere bakarken olmazsa olmazları; örnek, teknik, terminoloji, kültür ve coğrafya gibi kavramlarla irdelemiş, ikonografi konusunu ele almış. Kitapta dünya sanat tarihinden çarpıcı örnekler var.  

Yazımın kısa bir vidyosu ekte, hala okumayanlar için linkini de buraya bırakıyorum. Yarın 11.00’de Çin’e gidiyoruz. Son Çin goyamdan izlenimleri ve Çin’deki  sosyal ve  kültürel yaşamla ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşacağım..Saat 11.00’de   tüm platformlarda bekliyorum..

 

Yazının tamamı: https://muratulker.com/y/bir-resim-gordugumuz-dunyayla-ayni-olmak-zorunda-degil/

 

 

YORUM YAZIN