Vakıf Yönetimi

50 Yılda 50 Vakıf İnsan

LinkedIn

Babam Sabri Ülker, İlim Yayma Vakfı’nın temellerini inşa eden  kuruculardan biridir. Vakıf 50inci kuruluş yılı nedeniyle “50 Yılda 50 Vakıf İnsan” adlı bir kitap hazırlatmış, bu kişiler vakfın kuruluşunda hem maddi hem manevi katkıları olan insanlar arasından seçilmiş. Bana kitabın rahmetli babamla ilgili bölümü için aşağıdaki soruları sordular:  

Merhum babanız Sabri Ülker ve amcanız Asım Ülker Beyefendiler İlim Yayma Vakfı’nın ilk kurucuları arasında yer alıyorlar. O döneme dair neler hatırlıyorsunuz? Sabri Bey başkan olarak görevde bir yıl kalmış. Ancak 10 yıl Mütevelli Heyet’te başkan vekili ve üye olarak görev yapmış. Başkanlığı niye bu kadar kısa sürede bıraktığına dair bir bilginiz ya da kanaatiniz var mı?

Siz 1985 yılında yapılan genel kurulda vakfın kurucuları arasına seçildiniz. Bu nasıl oldu? 1995 yılında Mütevelli Heyeti üyeliğine seçiliyorsunuz? O dönemde başkan Dr. Asım Taşer iken, daha sonra Kemal Unakıtan başkan oluyor. Toplam 4 yıl Mütevelli Heyette görev alıyorsunuz, toplantılara devam eder miydiniz? İlim Yayma Vakfı’nın kararlarında özellikle dikkat ettiği hususlar nelerdi? İlim Yayma Vakfı’nın bir üniversite kurma fikri özellikle o dönemlerde tartışıldı. Neler konuşuluyordu? Sizin nasıl bir katkınız oldu bu tartışmalara? İlim Yayma Vakfında bulunduğunuz ya da irtibatta bulunduğunuz süreç içerisinde sizi en çok etkileyen olaylar nelerdir? İlim Yayma Vakfı’nın bulunduğu konumu; kuruluştaki hedefler, güç, imkanlar, siyasi duruş ve toplumdaki yeri açısından nasıl değerlendirirsiniz? İlim Yayma Cemiyeti ve İlim Yayma Vakfı sizin için ne ifade ediyor?

Aşağıdaki vidyolarda bu sorulara verdiğim cevaplar var. Yapılan görüşmeler sonucunda da “50 Yılda 50 Vakıf İnsan” kitabı yayına hazırlandı ve basıldı. Çok güzel olmuş. Başta İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

PART 1:

PART 2: 

YORUM YAZIN