Türkiye ekonomisi üzerine alışageldiğimiz kitaplardan farklı bir bakış açısı sunan bir kitap geçti elime. Doç. Dr. Caner Özdurak ve Dr. Firuze Simay Sezgin’in bu eseri, kapsamlı analizleri…
HER ŞEYİN SUÇLUSU KAPİTALİZM Mİ? Bu defa kitabımız “Anti Kapitalist Safsatalar: Kapitalizm Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar” Serbest Kitaplar Şubat 2023,…
Bir arkadaşım ekteki yazıyı göndermiş altına da şöyle yazmış: “Haydi geçmiş olsun, sen fark etmeden cebinden 2 milyar dolar vergi…
Yeniden WORLD ECONOMIC FORUM… WORLD ECONOMIC FORUM (WEF) geçen yıl 22-26 Mayıs tarihlerinde yapılmıştı ve Ali Ülker Bey’le birlikte…
Amerika’dan Kore’ye, elektronikten iletişime, gıdadan petrole kadar gördüğümüz örneklerden anladığımız bu yıl yaşanabilecek bir enternasyonal ekonomik krizde devletlerin bile kimseye…
Geçen hafta en önemli ihraç ürünlerimizden fındıktı konumuz. İki arkadaşımın makalesini paylaştım ve yorumlarınızı istedim. Bir de öykü paylaştım: “Ben neredeyse…
FINDIK ÇOK ÖNEMLİDİR! Fındık en önemli ihraç ürünlerimizden biri, tüm dünyanın ihtiyacı kadar hasat ediyoruz her yıl. Tabii fındık politikamız…
Hop oturup hop kalkıyoruz. Neyse tahıl koridoru Türk diplomasisi sayesinde açıldı. Zaten eski bir Anadolu deyişinde dediği gibi: BUĞDAY İLE…
Teşbihte hata olmaz!Bir semt pazarı düşünün:Pazarcı var, alışverişçi halk var, zabıta var, sabahı var, akşamı var, enflasyon/devalüasyon da cabası…Şimdi sorabilir…
Fethi Ağalar beyden paylaşıyorum; Bu hafta içinde batı basınında enflasyon üzerinde bir çok yazı yayınlandı, bir çok ekonomist görüş ve…
Kasım 2020de New York Üniversitesi profesörlerinden Scott Galloway’in “Post Corona/Krizden Fırsata” isimli çok ilginç bir kitabı yayınlandı.(*) Kitabın ilginç yönü ABD’de yaşanan kapitalizmin eleştirisini yaparken daha sonra çözümleri yine kapitalizm içinde araması.
Geçenlerde önüme Dünya Ekonomik Forumu’ndan bir oturumun Youtube videosu düştü.
Önce 1 saatlik video izlenir mi dedim. Ama biraz izleyince hem konuşanlar ilginç hem kitap ilginç olunca kendimi tüm videoyu izlerken buldum.
Ağustos ayında birkaç gazetede Amsterdam’ın “Donut Ekonomisi” modeline geçtiğini okudum. Amsterdam Belediyesi tarafından resmi olarak model kabul edilmiş. Atık maddelere uygulanacak döngüsel ekonomi pratikleri ile 2050 yılına kadar döngüsel kent olma hedefi belirlenmiş. Simit modelini kent ölçeğinde geliştirmesi için akademisyen Kate Raworth görevlendirilmiş.