DİJİTAL ÇAĞDA MARKALAR NASIL BÜYÜYECEK? Ünlü pazarlama ve marka gurusu David Aaker, sürdürülebilir büyümek için yeni ve piyasada oyunu değiştiren…
Geçtiğimiz hafta maruz kaldığım birkaç haberden yola çıkarak “NIKE GENÇLEŞİR Mİ?” diye sordum. Malum Nike spor giyim dünyasında yıllardır süregelen hakimiyetiyle…
NIKE GENÇLEŞİR Mİ? Nike spor giyim dünyasında yıllardır süregelen hâkimiyetiyle tanınıyor. Ancak dev markanın son yıllarda karşılaştığı zorluklara sebep olarak…
Duydunuz mu, son yıllarda Amerika’da tabiri caizse “beş benzemez” müflis markayı alıp pazarlayan “Authentic Brands Group” çok başarılı oldu. Yaptıkları…
Geçen hafta biraz marka yaratma ve yaşatma konusuna parmak bastım. Konumlandırma stratejisi 1980lerde Al Ries ve Jack Trout tarafından aynı…
42 YILDIR ETKİLİ STRATEJİ: KONUMLANDIRMA Konumlandırma stratejisi 1980lerde Al Ries ve Jack Trout tarafından aynı isimle yazılmış bir kitaba dayanıyor.…
Bu gerçek mi, peki niye? “Sevgili Murat Bey, Bugün 2020 yılıyla ilgili bir almanak yayınlandı, linkedin’de. https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6777188378958970880/ İlginç bir girişim. Ama,…
Bugün, geçen hafta kaldığım yerden devam edeyim diyorum, ilk yazıma gelen yorumlardan pazarlamaya olan ilginin oldukça fazla olduğunu görüyorum. 6-8 Kasım’da online olarak yapılan EWMS dünya pazarlama zirvesine 80’ne yakın ünlü pazarlama uygulamacısı ve akademisyen katıldığını belirtmiş ve birkaç konuşmayı kendimce özetlemiştim. Bana göre birkaç önemli konuşma daha var, onları da özetledim. Bir örnek olarak ÜLKER markasını irdeledim.
6-8 Kasım tarihleri arasında modern pazarlamanın babası sayılan Philip Kotler’in himayelerinde EWMS (World Marketing Summit) bu kez online yapıldı. 104 ülkeden 80’ne yakın ünlü pazarlama uygulamacısı ve akademisyen 48 saat boyunca büyük maratonda görüşlerini aktardılar. Haberlerden okuduğuma göre zirveyi 2.5 milyon kişi aynı anda takip etmiş. Açıkçası çok büyük bir rakam.
The Times gazetesi Perakende Editörü Ashley Armstrong’un pladis CEO’su Salman Amin’le yaptığı röportaj:
Londra’nın kuzeybatısındaki Harlesden’deki McVities fabrikasında, B&Q’dan aceleyle satın alınan plastik duş perdeleri, tesise giren işçiler için münferit el yıkama bölmeleri sağlamak için yerleştirildi. Koronavirüs krizinin zirvesinde sert plastikten yapılmış koruma kalkanının her yerde bulunmayışı, işletmenin güvenlik önlemleri hususunda buluşlar yapması gerektiği anlamına geliyordu.