Geçen hafta yazımın başlığı “İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ AMA İSRAF HARAMDIR” idi. İtibar yazdım. Güven duygusunun üzerine inşa edilmiş bir itibarın,…
Geçen hafta konumuz kurum kültürü idi. Seven Deadly Sins of Organizational Culture (Kurumsal Kültürde İşlenen Yedi Büyük Günah) isimli kitaptan…
Geçen hafta yazımın başlığı “İDEOLOJİ TUTKUNLARI NEREDELER, KAYIPLAR?” dı. Yazıma destek için Intellectual Morons: How Ideology Makes Smart People Fall…
Babamın liseden sınıf arkadaşı Hüdai amcamız astım hastasıydı. Ne zordur, bazen tıkanıverecek sanırsınız, o pompayı arar hastalar ve hemen de…
Geçen hafta yazımın başlığı “FİZİĞE KARŞI PRATİK BİR BAKIŞ” idi. Sosyal medyada fizik üzerine yapılan paylaşımlar dikkatimi çekiyor, ama liseden…
Geçen hafta yazımın başlığı “KURALSIZLIK KURAL OLABİLİR Mİ?” idi. INSEAD’dan Prof. Erin Meyer ve Reed Hastings tarafından yazılan Netflix’in kuruluş…
Geçen hafta yazımın başlığı “İşleri Hızlı Düzeltmek İçin Hızlı Hareket Edelim”di. Adından da anlaşılacağı üzere liderlerin işleri hızlı çözmesi konumuzdu.…
Geçen hafta “Çocuklarınızın Gurur Duyacağı Bir İş Yaratmak İçin” 8 Soru sordum. İş dünyasında amaca yönelik, anlamlı yaşamı hedefleyen liderler…
Geçen hafta psikiyatrist Mustafa Merter’in HEKATON İLE SON TANGO kitabından yola çıkarak yazarın yetişme tarzı ile çelişen kadın erkek ilişkileri,…
Geçen hafta Nihad Sami Banarlı’nın “TÜRKÇENİN SIRLARI” kitabından yola çıkarak ana dilime olan hayranlığımdan söz ettim. Kanaatimce Güzel Türkçemiz hiçbir…
Geçen hafta “EĞLENİYOR MUYUZ, YOKSA EĞLENMEYİ BİLMİYOR MUYUZ?” diye başlıkta sordum. Tüm bu ve benzeri ikazları duyarak büyümedik mi? Gezilerimde…
Geçen hafta ünlü pazarlama ve marka gurusu David Aaker yeni kitabını ele alıp bu çerçevede görüşlerimi yazdım. “Dijital Çağda Büyüme”de Aaker…
Geçtiğimiz hafta maruz kaldığım birkaç haberden yola çıkarak “NIKE GENÇLEŞİR Mİ?” diye sordum. Malum Nike spor giyim dünyasında yıllardır süregelen hakimiyetiyle…
Geçen hafta Prof. Dan Ariely’nin yazdığı “Yanlış İnanışlar” (*) kitabından yola çıkarak günlük hayattaki yanlış inançlarımızı ve sonuçlarını sorguladık .…
Geçen hafta çalışmak ile amacın artık sadece geçinmek ve para kazanmaktan ibaret olmadığı konusuna değindik. Gençler kendileri için anlamlı işler…
Geçen hafta konumuz teknolojinin yarattığı ve yaratacağı değişimlerdi. “İktidar ve Teknoloji -Bin Yıllık Mücadele” (Daron Acemoğlu ve Simon Johnson) isimli…
Geçen hafta YÜZÜN BİZE AİT (Your Face Belongs to Us) isimli kitaptan yola çıkarak yüz tanıma teknolojisinin gelişimini ve bu…
Geçen hafta “YÖNETİM KURULUNDA FELSEFE YAPALIM MI?” diye sordum. Ve Mine Kobal Ok’un “Yönetim Kurulunda Felsefe” isimli kitabını gündeme taşıdım.…
Pazarlama dünyasında her gün devrim niteliğinde değişiklikler meydana geliyor. Geçen hafta Philip Kotler ve arkadaşlarının Pazarlama 6.0 kitabında yola çıkarak…
Çarşamba gecesi Hamburg’da Türkiye – Çekya maçını izledim. Muhteşem bir atmosferdi. Nerdeyse 30 bin Türk müthiş bir galibiyete tanıklık ettik.…